ŠPORTNO-GOSTINSKI OBJEKT SEKIRICA-NI IZVEDLJIV

ŠPORTNO-GOSTINSKI OBJEKT SEKIRICA-NI IZVEDLJIV

Kaj konkretno predlagate: Predlagam, da se na področju Sekirice (ob nogometnem igrišču) zgradi športno-gostinski objekt, ki bi po eni strani služil športnikom (slačilnice in tuši), poleg pa bi bil še gostinski objekt, kjer bi se lahko športniki, rekreativci, navijači, starši in sprehajalci usedli, kaj spili in pojedli ob idiličnem pogledu na Logatec. Menim, da si prebivalci Logatca in gostje od drugod tega želijo in to potrebujejo, ter da bi tak projekt naletel na veliko odobravanje občanov Logatca. Katere vsebine naslavlja pobuda: ŠPORT IN PROSTI ČAS Kako naj bi se projekt izvedel: Občina bi zgradila objekt (lahko tudi z javno-zasebnim financiranjem, če bi vrednost projekta presegla 50000 eur), ki bi ga dala v upravljanje zasebniku (ta bi skrbel za red in čistočo športnega dela objekta in upravljal z lokalom). Kaj bi občani občine s tem pridobili: Veliko sem se pogovarjal tako z občani, kot tudi z ljudmi, ki prihajajo v Logatec zaradi športa in rekreacije (tako poleti kot pozimi). Praktično vsi so fascinirani nad lepoto tega našega bisera (območje Sekirice), ki ponuja praktično neomejene možnosti športnega udejstvovanja, hkrati pa vsi kritizirajo to, da se nimajo kam v miru usesti, popiti kavice ali pijače in uživati v svežem zraku in razgledu. O objektu (slačilnici) ne bi izgubljal besed, saj je to sramota za občino kot tako. Ocena stroškov in specifikacija: Kar se tiče stroškov bi le-te težko ovrednotil, vendar pa menim, da bi se dalo s 50000 eur postoriti veliko od predlaganega.

Points

Moj predlog bi bil koristen za vse občane Logatca, ki se dnevno rekreirajo ali samo sprehajajo na območju Sekirice. Kot opažam, je športnikov, rekreativcev, sprehajalcev in obiskovalcev od drugod in leta v leto več in menim, da bi bila izgradnja takšnega objekta zelo dobra naložba. Hkrati bi tudi otroci, ki trenirajo na Sekirici dobili dostojne prostore, saj tisto kar imajo sedaj ne dosega niti najnižjih standardov in meče slabo luč na občino Logatec v očeh ljudi od drugod.

OBČINA LOGATEC JE V PRIPRAVI DOKUMENTACIJE ZA PRIDOBITEV GRADBENEGA DOVOLJENJA, ZA CELOSTNO UREDITEV ŠPORTNEGA PARKA NA SEKIRICI. OCENJENA VREDNOST PREDLOGA PRESEGA 5.000€. ZATO PREDLOG NI VKLJUČEN V PARTICIPATIVNI PRORAČUN.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information