OPREMA ZA IZMENJEVALNICE-UVRŠČEN

OPREMA ZA IZMENJEVALNICE-UVRŠČEN

Kaj konkretno predlagate: Predlagam, da Občina Logatec kupi stojala na kolescih za obešalnike in lahke zložljive mize, ki jih bomo lahko prostovoljci uporabljali za IZMENJEVALNICE oblačil in drugih uporabnih predmetov. Stojala nujno potrebujemo, saj na mize nametana oblačila odvrnejo obiskovalce, ker niso lepo izobešena na obešalnikih. Z oblačili na obešalnikih bi dosegli boljšo preglednost in zagotovo boljšo izmenjavo oblačil. Zelo bi bili veseli lahkh in zložljivih miz, ki bi jih prostovoljci zlahka transportirali... Katere vsebine naslavlja pobuda: ... na mesto izmenjevalnice. Ker smo prostovoljke večinoma ženske težko nosimo težke mize in zato bi nam lahke zložljive mize prišle zelo prav, še posebaj, če bi jih lahko dale v osebni avto. Izmenjevalnice so pomembne pri ozaveščanju ljudi o problematike tekstilne industrije, o pomembnosti PONOVNE UPORABE, rešuje problem odpadnega tekstila... Izmenjevalnice radi obiskujejo okoljsko ozaveščeni ljudje, ljudje, ki si težke privoščijo oblačila, mladina, ki išče vintage oblačila itd. Kako naj bi se projekt izvedel: Občina Logatec kupi vsak 15 stojal in nekaj miz. Predlagam, da se stvari hranijo na Občini ali morda v knjižnici Logatec, kjer bi bila oprema na voljo vsem, ki bi radi pripravili izmenjevalnico. Uporabniki bi se predhodno najavili pri receptorki Občine Logatec, ki bi opremo tudi predala v uporabo in sprejela, ko bi se vrnila. Kaj bi občani občine s tem pridobili: Večji obisk na izmenjevalnicah, večja količina izmenjanih oblačil, preglednost nad ponudbo... Izmenjevalnice pripravljamo 2x letno pred knjižnico, 2x letno v Jožefovi dvorani ali pred župniščem, občasno tudi v Hiši sadeži družbe, na OŠ 8 talcev, tržnici... Z takšno opremo bi se izmenjevalnice zagotovo pogosteje pripravljale. Morda bi prišla oprema prav tudi Rdečemu križu. Ocena stroškov in specifikacija: Stojalo stane od 10 do 50 eur. Zložljiva miza 30 eur.

Points

Izmenjevalnice se v Logatcu organizirajo že nekaj let in obisk je vsako leto večji. Poskrbeti moramo, da bodo oblačila lepo razstavljena in vidna ljudem, saj bomo s tem povečali število izmenjanih oblačil, kar je naš cilj. Menim, da bodo stojala (na kolescih) za oblačila in mize olajšala ne le delo prostovoljak, ampak tudi prispevala k prijetnejši izkušnji izmenjave oblačil med obiskovalci.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information