SERVISNO STOJALO ZA KOLESA-UVRŠČEN

SERVISNO STOJALO ZA KOLESA-UVRŠČEN

Kaj konkretno predlagate: Bilo bi zelo primerno, da bi se na območju Hotedršice postavila servisna enota za popravilo, oskrbo koles. Kolikor vem, daleč naokoli ni kakšne podobne točke za kolesarje. V primeru, da se zgodi manjša poškodba, so kolesarji prepuščeni sami sebi oz. morajo poprositi za pomoč domačine. V najslabšem primeru pa morajo zaključiti s kolesarjenjem in poklicati, da jih pride nekdo z avtomobilom, kombijem iskati. Tako jim ostane grenak priokus kolesarjenja v naših krajih. Katere vsebine naslavlja pobuda: Gibanje v naravi in na svežem zraku je med občani v vedno večjem interesu. Ravno v naši občini, v našem kraju imamo za tovrsten šport idealne razmere. V Hotedršici in njeni razgibani okolici je veliko možnosti za kolesarjenje. Skozi naš kraj poteka tudi LKT ( logaška kolesarska transferzala). Tu so tudi kolesarji, ki se peljejo iz smeri Logatca proti Idriji, Črnemu Vrhu in obratno - in kolesarji, ki so jim bolj všeč gozdne poti in divjina – ter zato raje kolesarijo po makadamskih poteh. Kako naj bi se projekt izvedel: Ob pokriti kolesarnici in avtobusni postaji Novi Svet. Občina Logatec nam je odobrila – (bo postavila v naslednjih tednih) pokrito kolesarnico z avtobusno postajo na postajališču Novi Svet. To je idealna točka v našem kraju za postavitev omenjenega servisnega stebrička. Tu je tudi štartno mesto za vzpon na najvišji vrh v Logaški občini – Travni vrh. Kaj bi občani občine s tem pridobili: Z omenjeno postavitvijo servisnega stebrička bi Občina Logatec občanom, prebivalcem dala vedeti, da jih podpira pri športnih dejavnostih in jim nudi podporo. Lokalno društvo KTD Hotedršica niza mrežo označenih kolesarskih poti in tudi takšna podpora s strani Občine bi bila zelo dobrodošla. S tem bi se povečal dnevni turizem in morda katerega turista obdržimo za kakšno nočitev več v naših krajih, saj bo tudi s tem dobil občutek lokalne podpore. Z omenjeno postavitvijo bi se lahko vpisali na razli Ocena stroškov in specifikacija: Strošek nakupa omenjenega stebrička je cca 1.100,00 eur. Sama izvedba postavitve servisnega stebrička se mi zdi preprosto delo. Kolikor sem se seznanila s proizvajalcem – ponudniki tovrstnih naprav – gre za stebriček visok 1,5 metra in širok 65 cm , globok 45 cm. Steber je s štirimi vijaki pritrjen v trdno ( najbolje betonsko) podlago, ki pa jo na tem mestu že imamo. Ne potrebuje se nobene napeljave, elektrike.

Points

Z omenjeno postavitvijo servisnega stebrička bi Občina Logatec občanom, prebivalcem dala vedeti, da jih podpira pri športnih dejavnostih in jim nudi podporo. Lokalno društvo KTD Hotedršica niza mrežo označenih kolesarskih poti in tudi takšna podpora s strani Občine bi bila zelo dobrodošla. S tem bi se povečal dnevni turizem in morda katerega turista obdržimo za kakšno nočitev več v naših krajih, saj bo tudi s tem dobil občutek lokalne podpore.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information