URED. NASIPA NORMAL. ŽELEZ. PRI KALCAH-NI IZVEDLJIV

URED. NASIPA NORMAL. ŽELEZ. PRI KALCAH-NI IZVEDLJIV

Kaj konkretno predlagate: Predlagam, da se nasip očisti grmovja, dreves in ostalega rastlinja. Nasip je povsem zanemarjen in neprehoden. Lastnikom je potrebno predstaviti zgodovinsko vrednost nasipa in jih prijazno naprosititi za sodelovanje. Morda dovolijo tudi v postavitev table, ki bi označevala lokacijo nasipa in ponujala nekaj informacij o njem. Katere vsebine naslavlja pobuda: Kulturna dediščina, tehnična dediščina, lokalna dediščina, turistična znamenitost Kako naj bi se projekt izvedel: Ob privolitvi lastnika zemljišča, bi se odstranilo rastlinje in morda postavilo tablo, ki bi označevala lokacijo in ponujala informacije o tej trasi iz 1917. Kaj bi občani občine s tem pridobili: Občani pri pridobili nazaj del dediščine, ki je žal premalo poznamo. Zagotovo bi bil nasip zanimiv tudi za turistično dejavnost. Ocena stroškov in specifikacija: Predlagam dela do 5000,00 eur, kar bi moralo zadoščati, da bi neko gozdarsko podjetje ali Komunala Logatec opravila dela, ki so potrebna (sečnja, odvoz itd.)

Points

Za šolarje, občane in turiste bi bil lepo viden nasip zagotovo zanimiv. Gre za ohranjanje naše dediščime, ki je malo komu od občanov poznana, a zelo zanimiva. Trasa normalnotirne železnice iz 1917 je zanimiva tudi kot turistična znamenitost kraja.

OBČINA NI LASTNIK OMENJENE TRASE OZ. ZEMLJIŠČ. ZATO PREDLOGA NE MOREMO VKLJUČITI V PARTICIPATIVNI PRORAČUN.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information