TEMAT. POHOD., KOLO IZLETI PO LOGATCU-UVRŠČEN

TEMAT. POHOD., KOLO IZLETI PO LOGATCU-UVRŠČEN

Kaj konkretno predlagate: Predlagam, da se za občane Logatca pripravi vodene izlete po Logatcu. Potreba po takšnih dogodkih se je izkazala predvsem s strani občanov, ki so se v zadnjih letih preselili v Logatec in želijo Logatec pobliže spoznati. Gre za posameznike in družine, ki so aktivni in vedoželjni. Katere vsebine naslavlja pobuda: Lokalni turizem, družine, kolesarski izleti, tematski sprehodi in pohodi... Kako naj bi se projekt izvedel: Predlagam, da vodenja organizira Ad Pirum - Zavod za Intelektualne dejavnosti, ki je znano po svojih strokovnih vodenjih. Kaj bi občani občine s tem pridobili: Občani bi podrobneje spoznali rimsko dediščino Logatca in okolice, s kolesom bi odkrivali Planinsko polje in drugo okolico, s tematskimi pohodi bi odkrivali dediščino 1. sv. vojne in Rapalske meje itd. Zelo priljubljeni so v zadnjem času urbani sprehodi imenovani Jane's walk, kjer občani spoznavajo urbano okolje, v katerem živijo, in aktivno s predlogi in pobudami sodelujejo na sprehodih. Občani bi se preko teh dogodkov lažje poistovetili s krajem v katerem živijo in gradili vezi s sokrajani. Ocena stroškov in specifikacija: Za ponudbo vodenj se kontaktira Ad Pirum - Zavod za intelektualne dejavnosti.

Points

Lokalno prebivalstvo si želi pobliže spoznati dediščino domačega kraja. Z vodenimi tematskimi izleti, peš ali s kolesom, bi spoznavali kulturno in naravno dediščino domačega kraja, kar bi pripomoglo k boljšemu počutju občanov, sklepanju novih poznanstev in prijateljstev, poistovetenju z domačim krajem... Občani, ki so se v zadnjih letih preselili v Logatec, si želijo iz prve roke spoznati Logatec, saj gre za aktivne in vedoželjne občane, ki si želijo večje vključenosti in poznavanje Logatca.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information